Prihodek je dober, dobiček je boljši, denar pa je car.

Kdo in kako vodi finance podjetja?

Kdo in kako vodi finance podjetja? Če sploh kdo.

Ko banka reče ne, je prepozno. Strokovni posvet je namenjen vsem, ki so že prepričani, da morajo sami poskrbeti za svojo finančno varnost. Na trgu preživi samo tisto podjetje, ki ima primerjalne prednosti in jih zna prodati. Povedali vam bomo, kaj je prav in kje so meje poslovnih odločitev.

  PRIJAVNICA
 

Kotizacija je 50 evrov povečano za ddv. Vsak udeleženec prejme Priročnik za doseganje načrtovanih denarnih tokov – Izzivi vodenja poslov.
Kosilo zagotovljeno.

Dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  • Kaj mora vsak direktor vedeti o financah?
  • Kje so meje bonitete ali posojilne sposobnosti podjetja
  • Dobra praksa investiranja in zadolževanja – strokovnjak iz banke
  • Finančni nadzor terjatev, zalog in dobaviteljev
  • Primer načrta denarnih tokov
  • Kdaj in kako na banko za potrebe obratnega kapitala? – strokovnjak iz banke
  • Finančno analiziranje in načrtovanje za potrebe odločanja
  • Poslovno finančno prestrukturiranje podjetja
  • Izzivi računovodij na področju finančnega poslovanja
  • Upravičena pričakovanja podjetnika, direktorja

Vsak udeleženec prejme Priročnik za doseganje načrtovanih denarnih tokov – Izzivi vodenja poslov.

Ko banka reče ne, je prepozno. Večina podjetij se obrača na banke za kredite, s katerimi financirajo svoj razvoj. V zadnjem času je vse več takih, ki s krediti financirajo svojo nelikvidnost. Če je podjetje nesolventno mu banka ne odobri kredita in podjetje praviloma propade. Zato je naloga vsakega računovodskega servisa, da svoje naročnike pravočasno opozori na možnost nesolventnosti. Za to pa je potrebno ustrezno poznavanje financ. Naročniki, ki nimajo računovodskega servisa, ki zna spremljati njihove finance, ne obvladujejo tveganja za propad podjetja.

Na trgu preživi samo tisto podjetje, ki ima primerjalne prednosti in jih zna prodati. Znanje o financah v podjetju, računovodskem servisu ponuja nove možnosti oblikovanja storitev, ki jih svojim naročnikom konkurenca ne težko ponudi. S tem si zagotovijo dodaten zaslužek in zvestobo naročnikov. Le nerazsodni vodje podjetij bi zapustili računovodski servis, ki jim pravočasno sporoča, kdaj morajo svoje poslovanje spremeniti, da ne pride do najhujšega – propada podjetja.

Program pripravil in izvaja dr. Jožko Peterlin.

Najboljšo bančno prakso pa bosta predstavila Robert Kristanc in mag. Katja Božič iz Gorenjske banke.

jp17042014Peterlin je ustanovitelj Inštituta za poslovne finance Smartfin, z dolgoletno prakso na področju vodenja financ v podjetju. Bil je finančni direktor in član uprave Droge, direktor za problematične naložbe v banki, član uprave Telekoma Slovenije. Peterlin je avtor mnogih knjig in člankov. Poleg svetovanja je tudi eden najbolj priljubljenih voditeljev delavnic in seminarjev, ki zagotovo spremenijo prioriteto poslovnih aktivnosti udeležencev. Že tretje leto zaporedoma je bil, po izboru uporabnikov spletnega portala Tax-Fin-Lex, izbran za najuglednejšega finančnega strokovnjaka v Sloveniji. 

  PRIJAVNICA